CarbonScore Software

De CO2 calculatie software van CarbonScore biedt een allesomvattende oplossing voor het meten, beheren en verminderen van bedrijfsuitstoot. Door gevalideerde carbon accounting, brede databases en realtime monitoring geeft het inzicht. Het rapportagesysteem voldoet aan duurzaamheidsnormen. 

Inzicht in Scope 1/2/3

CarbonScore biedt een uitgebreide oplossing voor bedrijven die inzicht in uitstoot willen krijgen. Met onze CarbonScore tool kun je uitgebreid de scope 1, 2 en 3 berekenen. Door gegevens in bulk te verzamelen en te uploaden, krijgen we een GHG en ISO gecertificeerde footprint. De tool maakt gebruik van 65.000+ data emissie punten.

CSRD en audit-proof

Met de CarbonScore reporting tool worden bedrijven op de steeds strengere duurzaamheidsnormen en wetgevingen, zoals de CSRD-wetgevingen voorbereid. Het rapportagesysteem maakt meten, volgen en rapporteren van duurzaamheidsprestaties eenvoudig, en de software blijft up-to-date met veranderende regelgeving.

GHG

De CarbonScore GHG-software is volledig ingericht op de vereisten van de EU-Greendeal. Alle calculaties komen uit emissie datasets die door de EU zijn goedgekeurd (GHG). Het Greenhouse Gas Protocol is een wereldwijd erkend protocol dat is ontwikkeld om CO2-emissies te meten en te rapporteren voor bedrijven. Het is ontstaan uit de behoefte aan een gestandaardiseerde aanpak voor het bepalen van de CO2-voetafdruk en het vergelijken van resultaten.

Forecasting

CarbonScore reductions gaat verder dan meten en rapporteren. Een bedrijf stelt een duurzaamheidsplan op, gericht op jouw specifieke doelen. Door middel van scenario forecasting bepaalt CarbonScore welke investeringen het meest impactvol zijn, of het nu gaat om duurzame energiebronnen, energie-efficiëntie, leverancierscriteria, afvalvermindering of personeelstraining.

SBTI

Daarnaast biedt onze tool ondersteuning bij het voorbereiden van de SBT aangifte. De organisatie ScienceBasedTargets geeft organisaties de mogelijkheid om transitieplannen in lijn met de EU-Geendeal wetenschappelijk te verifiëren. Deze targets zijn wereldwijd gangbaar en geven een meerwaarde aan elk bedrijf die zich op duurzaamheid inzet. SBTI geeft aan dat een organisatie op weg is om de gestelde EU-klimaatdoelen te halen.

Neem gerust contact met ons op. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug om de mogelijkheden te bespreken. 

CO2 Calculatie

Geef ons je uitdaging

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Services CarbonScore

CarbonScore werkt aan de duurzaamheid van jouw organisatie of product door data-gedreven ondersteuning, communicatie en praktische oplossingen.

Verken de volledige milieu-impact met een Life Cycle Assessment (LCA) voor jouw product, ingrediënt of proces. Ontvang inzicht en verbeteringen door een LCA te laten maken.  

Er komt steeds meer wetgeving op het gebied van duurzaam ondernemen, hierdoor ontstaat er de mogelijkheid om stakeholders te informeren doormiddel van duurzame marketing en communicatie. Duurzame marketing en communicatie kan hier aan bijdragen. 

De Corporate Social Responsibility Disclosure (CSRD) is een rapportage dat de verantwoording van duurzaamheidsprestaties aflegt, van de Environmental, Social, en Governance-aspecten. Binnen het (ESRS E1-E5) Milieu van de CSRD worden vijf belangrijke gebieden behandeld: Klimaatverandering (E1), Vervuiling (E2), Water en mariene hulpbronnen (E3), Biodiversiteit en ecosystemen (E4), en Materiaalgebruik en circulaire economie (E5). Moet jouw bedrijf voldoen aan CSRD-richtlijnen?

Decarbonisation verwijst naar het verwijderen of verminderen van de uitstoot van vaak CO2, maar ook andere emissies. Veel partijen bieden de mogelijkheid om de uitstoot te compenseren, af te kopen. Maar waarom compenseren, als je kunt reduceren? Voorkomen is beter dan genezen. Wordt het CO2 reductie of compensatie? 

Een duurzaamheidsroadmap laten maken is cruciaal voor het monitoren van targets en het blijven voldoen aan verplichte klimaatdoelstellingen. Eén daarvan is de EU Green Deal voor 2030 en 2050. Deze essentiële route start met een grondige gap-analyse. Hiermee evalueert het bedrijf zijn huidige duurzaamheidsprestaties en identificeert het de gewenste situatie.