Benieuwd naar onze producten en duurzaamheidsrapportage?

location_on Westzeedijk 102 – 3016 AH Rotterdam

 
 
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Team CarbonScore

Jan Pieter Author

Jan-Pieter Izelaar

Project manager
Daphne Author

Daphne Schipper

Sales manager
Ruben Author

Ruben Mulder

Project manager

Veelgestelde vragen

De CSRD-richtlijn staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive. Het is een nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om uitgebreide duurzaamheidsrapportages op te stellen en openbaar te maken. Het richt zich op transparante verslaglegging van milieu-, sociale en governanceprestaties van bedrijven, waaronder ook de rapportage van CO2-uitstoot en andere milieuprestaties. De CSRD-richtlijn heeft als doel om de consistentie, vergelijkbaarheid en betrouwbaarheid van duurzaamheidsrapportages te verbeteren en zo investeerders en stakeholders te voorzien van relevante informatie over de duurzaamheidsprestaties van bedrijven.

In Nederland is het nog niet wettelijk verplicht voor alle bedrijven om de CO2-footprint te berekenen. Sommige sectoren en grote bedrijven vallen echter wel onder verplichtingen op het gebied van energiebesparing en CO2-reductie. De CSRD-richtlijn verplicht echter steeds meer te rapporteren over o.a. co2-emissies en duurzaamheidsinitiatieven.

Hoewel het niet verplicht is, kan het berekenen van de CO2-footprint waardevol zijn. Het geeft inzicht in je milieu-impact, identificeert besparingsmogelijkheden en laat zien dat je proactief werkt aan duurzaamheid. Het kan ook bijdragen aan transparantie, het versterken van je bedrijfsimago en potentieel concurrentievoordeel winnen.

Een LCA (Life Cycle Analysis) is een methode om de milieueffecten van een product gedurende de hele levenscyclus te beoordelen. Het analyseert de grondstoffenwinning, productie, distributie, gebruik en verwijdering. Het helpt bij het identificeren van milieuhotspots en het nemen van duurzamere beslissingen.

Een bedrijf dat “net zero” is, streeft ernaar om zijn netto uitstoot tot nul te reduceren. Het doel van net zero is om een evenwicht te creëren tussen de uitstoot en de absorptie van de uitstoot, waardoor de impact op het klimaat wordt geminimaliseerd.

Bedrijven kunnen dit bereiken door het verminderen van hun eigen uitstoot, het gebruik van hernieuwbare energie, het implementeren van energiebesparende maatregelen en het compenseren van eventuele resterende uitstoot via bijvoorbeeld investeringen in bosbouwprojecten of koolstofopslagtechnologieën.

Het streven naar net zero is een belangrijke strategie om als klimaatverandering tegen te gaan en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Samen met CarbonScore, op weg naar Net Zero.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.