Wat zijn science based targets?

CSRD, Nieuws

SBTi zijn doelen die zijn ontworpen om de CO2-uitstoot van bedrijven in lijn te brengen met het streven om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden Celsius. Deze targets worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Ze bieden een leidraad voor organisaties om hun emissies te verminderen op een manier die bijdraagt aan het behalen van wereldwijde klimaatdoelstellingen.

Het grote voordeel van het indienen van SBTi-targets is dat de doelen per sector zijn gewaarborgd. Op deze manier weten stakeholders zeker dat de opgestelde plannen en reductiedoelen binnen jouw organisatie op de juiste manier zijn opgesteld. Het werken met Science based targets bevestigd wetenschappelijk dat jouw organisatie controle heeft over de CO2-GHG emissies.

Aanmelden SBTI initiatief

Het proces van het vaststellen van SBTi-doelen begint met het meten van de huidige uitstoot van een organisatie. Vervolgens worden deze gegevens gebruikt om targets vast te stellen die in lijn zijn met de laatste wetgevingen omtrent klimaatverandering. Ten slotte worden strategieën ontwikkeld om deze doelen te bereiken, waarbij de goedkeuring van de organisatie ScienceBasedTargets vereist is.

De Carbonscore software is handige tool die kan worden gebruikt in combinatie met SBTi-doelen. Carbonscore biedt een gestandaardiseerde manier om de uitstoot van broeikasgassen van een organisatie te meten en te rapporteren, ook in lijn met de SBTi. Targets

Bepalen van Doelen: Gebruik de wetenschappelijke gegevens en methoden om realistische, meetbare en haalbare doelen vast te stellen voor het verminderen van je uitstoot.

Indienen bij SBTi: Dien je doelen in bij het Science-Based Targets Initiative. Dit houdt in dat je een dossier indient waarin je aantoont dat je doelen wetenschappelijk gefundeerd en in lijn zijn met de SBTi-criteria.

Beoordeling en Goedkeuring: SBTi zal je doelen beoordelen en goedkeuren als ze voldoen aan de gestelde criteria. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

CarbonScore Tool SBTI

Door SBTi-doelen via de CarbonScore software te uploaden, hebben organisaties een tool om hun uitstoot in kaart te brengen. Deze is direct in lijn met de SBTI voorschriften. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Recente artikelen

Wat is SBTi?

Wat is SBTi?

De Science Based Targets initiative (SBTi) is een wereldwijde organisatie die bedrijven helpt hun CO2-uitstoot te…
Impact Buying vragenlijkst

AH verstuurd klimaat-brief, leveranciers moeten Impact Buying vragenlijst invullen

Gisteren, 18 juni, kregen alle AH leveranciers een email met als onderwerp ‘Aankondigingsbrief Klimaat voor Albert…
biobased bouwen

De groene revolutie: Innovaties in biobased bouwen en CO2 opslag

De bouwsector staat aan de vooravond van een groene revolutie, waarbij biobased materialen en innovatieve CO2-opslagmethoden…