Reductie & Compensatie

Decarbonisation verwijst naar het verwijderen of verminderen van de uitstoot van vaak CO2, maar ook andere emissies. Veel partijen bieden de mogelijkheid om de uitstoot te compenseren, af te kopen. Maar waarom compenseren, als je kunt reduceren? Voorkomen is beter dan genezen. Wordt het CO2 reductie of compensatie? 

Een business case

Bij CarbonScore gaan we graag de uitdaging aan om carbon uitstoot te reduceren, en als het even kan, meteen kosten te besparen. Zo zien we de afgelopen jaren mede door de toename van energiekosten een grote vlucht in de vraag naar zonnepanelen. Met een terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar een no-brainer voor een ieder met een zakcentje, en een degelijk dak. Een ander mooi voorbeeld is TL-verlichting: een productiebedrijf van 2.200 m2 met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 18.000 kWh vervangt de TL-verlichting door hoogfrequente TL-buizen. Dit levert een besparing op van 8.000 kWh. De besparing van €800,- per jaar levert een terugverdientijd op van 4 jaar. Verder zijn er vele subsidies in het leven geroepen voor groene investeringen, zowel voor bedrijven als particulieren. 

Science Based Targets initiative

Door de acties te koppelen aan het Science Based Targets initiative (SBTi), dragen de investeringen ook meteen bij aan de voorbereiding van je bedrijf op de CSRD. Binnen het CarbonScore platform kun je doelen stellen, en dus jaarlijks meten of je de gestelde doelen behaald. Daarnaast vragen ook mogelijke klanten, bijvoorbeeld Ahold, aan leveranciers of ze doelen stellen, en monitoren per jaar de voortgang. 

Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met decarbonisation. Bij CarbonScore kijken we wat er bij je organisatie past, welke investeringen er haalbaar zijn, en helpen we waar nodig. Een zetje in de juiste richting, of volledige ontzorging. 

Onze partner voor reductie: Woonwijzerwinkel

Voor de levering van materialen hebben we een samenwerking met Woonwijzerwinkel. Je kunt ook in een van hun showrooms terecht om te ontdekken met welke investeringen je jouw pand kunt verduurzamen. 

Geef ons je uitdaging

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld

Services CarbonScore

CarbonScore werkt aan de duurzaamheid van jouw organisatie of product door data-gedreven ondersteuning, communicatie en praktische oplossingen.

Verken de volledige milieu-impact met een Life Cycle Assessment (LCA) voor jouw product, ingrediënt of proces. Ontvang inzicht en verbeteringen door een LCA te laten maken.  

De CO2 calculatie software van CarbonScore biedt een allesomvattende oplossing voor het meten, beheren en verminderen van bedrijfsuitstoot. Door gevalideerde carbon accounting, brede databases en realtime monitoring geeft het inzicht. Het rapportagesysteem voldoet aan duurzaamheidsnormen. 

Er komt steeds meer wetgeving op het gebied van duurzaam ondernemen, hierdoor ontstaat er de mogelijkheid om stakeholders te informeren doormiddel van duurzame marketing en communicatie. Duurzame marketing en communicatie kan hier aan bijdragen. 

De Corporate Social Responsibility Disclosure (CSRD) is een rapportage dat de verantwoording van duurzaamheidsprestaties aflegt, van de Environmental, Social, en Governance-aspecten. Binnen het (ESRS E1-E5) Milieu van de CSRD worden vijf belangrijke gebieden behandeld: Klimaatverandering (E1), Vervuiling (E2), Water en mariene hulpbronnen (E3), Biodiversiteit en ecosystemen (E4), en Materiaalgebruik en circulaire economie (E5). Moet jouw bedrijf voldoen aan CSRD-richtlijnen?

Een duurzaamheidsroadmap laten maken is cruciaal voor het monitoren van targets en het blijven voldoen aan verplichte klimaatdoelstellingen. Eén daarvan is de EU Green Deal voor 2030 en 2050. Deze essentiële route start met een grondige gap-analyse. Hiermee evalueert het bedrijf zijn huidige duurzaamheidsprestaties en identificeert het de gewenste situatie.