CO2-voetafdruk van voedsel producenten

Nieuws

CO2 footprint van voedsel producenten, Carbonscore op de Anuga Beurs 2023

Anuga, de vakbeurs voor de voedings- en drankenindustrie. Een sector waaruit steeds meer bedrijven bij ons aankloppen. Waarom?

Omdat de industrie transparantie op het gebied van duurzaamheid eist, een kwestie die met name wordt aangepakt door grote retailers zoals Albert Heijn. Bedrijven in de voedselindustrie kloppen bij ons aan voor een carbon footprint van hun productielocatie of een duurzaamheidsrapportage.

Maar hoe pak je dit het beste aan en hoe communiceer je dit naar buiten?
CarbonScore helpt bij het vormen van een geschikte strategie, en bij de uitvoering.

Tijdens het bezoek aan Anuga heeft Daphne Lara Schipper met tal van voedsel- en drankbedrijven gesproken. Opmerkelijk waren er uiteenlopende behoeften.

Wij snappen dat als je bijvoorbeeld een bakkerij hebt, je hier niet mee bezig wilt houden. Als ondernemer zijn er genoeg regels en voorwaarden waar je je aan moet houden.

Wij zijn er om je te ontzorgen op het gebied van duurzaamheid, zodat jij je bezig kunt houden met “het brood bakken” – je core business.

Bij CarbonScore kijken we samen met onze klant naar wat er voor hen relevant is. Vanuit inzicht in CO2-uitstoot werken we een plan uit dat CO2 vermindert, en waar mogelijk kosten bespaard, en vertalen we je groene inzet naar geschikte communicatie naar de buitenwereld. Stuur ons gerust een bericht voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Recente artikelen

Wat is SBTi?

Wat is SBTi?

De Science Based Targets initiative (SBTi) is een wereldwijde organisatie die bedrijven helpt hun CO2-uitstoot te…
Impact Buying vragenlijkst

AH verstuurd klimaat-brief, leveranciers moeten Impact Buying vragenlijst invullen

Gisteren, 18 juni, kregen alle AH leveranciers een email met als onderwerp ‘Aankondigingsbrief Klimaat voor Albert…
biobased bouwen

De groene revolutie: Innovaties in biobased bouwen en CO2 opslag

De bouwsector staat aan de vooravond van een groene revolutie, waarbij biobased materialen en innovatieve CO2-opslagmethoden…