De Betrouwbare Methode voor Jouw CO2 Voetafdruk

CSRD

Het Greenhouse Gas Protocol: De Betrouwbare Methode voor Jouw CO2 Voetafdruk

Duurzaamheid en het meten van CO2-uitstoot worden steeds belangrijker voor bedrijven en organisaties, mede dankzij de CSRD-richtlijn. Een betrouwbare en gestandaardiseerde methode voor het berekenen van de CO2 voetafdruk is essentieel om de impact op het milieu nauwkeurig te meten en te rapporteren. In dit artikel ontdek je de waarde van het Greenhouse Gas Protocol als leidende methode voor het meten en rapporteren van CO2 emissies.

Wat is het Greenhouse Gas Protocol?
Het Greenhouse Gas Protocol (GHG) is een wereldwijd erkend protocol dat is ontwikkeld om CO2-emissies te meten en te rapporteren voor bedrijven en organisaties. Het is ontstaan uit de behoefte aan een gestandaardiseerde aanpak voor het bepalen van de CO2-voetafdruk en het vergelijken van resultaten.

De Emissiefactoren
Het GHG Protocol maakt gebruik van emissiefactoren om de CO2-uitstoot te berekenen. Hierbij worden drie scopes onderscheiden: Scope 1, Scope 2 en Scope 3. Lees in dit artikel het verschil tussen de scopes [interne link].

Competitief voordeel en duurzaam ondernemen
Voor bedrijven biedt het gebruik van GHG Protocol-emissiefactoren een competitief voordeel. Het stelt hen in staat om te voldoen aan de duurzaamheidseisen en zich te onderscheiden als duurzame partners. Bovendien moedigt het GHG Protocol leveranciers aan om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om hun emissies te verminderen, wat kan leiden tot kostenbesparingen en nieuwe zakelijke kansen.

Op zoek naar een GHG contactpersoon of een oplossing over het meten en reduceren van de CO2-uitstoot in jouw organisatie volgens deze betrouwbare methode? Neem dan contact met ons op.

Recente artikelen

Wat is SBTi?

Wat is SBTi?

De Science Based Targets initiative (SBTi) is een wereldwijde organisatie die bedrijven helpt hun CO2-uitstoot te…
Impact Buying vragenlijkst

AH verstuurd klimaat-brief, leveranciers moeten Impact Buying vragenlijst invullen

Gisteren, 18 juni, kregen alle AH leveranciers een email met als onderwerp ‘Aankondigingsbrief Klimaat voor Albert…
biobased bouwen

De groene revolutie: Innovaties in biobased bouwen en CO2 opslag

De bouwsector staat aan de vooravond van een groene revolutie, waarbij biobased materialen en innovatieve CO2-opslagmethoden…